Stora Enso President and CEO Annica Bresky ziet herstel in papiermarkt

De verkoop van grafisch papier heeft zich voor Stora Enso in het tweede kwartaal flink hersteld. Maar andere producten doen het beter. De groei was ruim 28,4% zonder de papiercijfers, met de papiercijfers bleef de groei ‘steken’ op 23,6%.

Biomaterialen, Houtproducten en Verpakkingsmaterialen deden het beter dan papier, maar Bresky ziet herstel voor de papiermarkt. Het bedrijf sloot recent een aantal fabrieken om kosten te besparen.

Bresky Stora Enso

Bresky zei dat de kosten voor grondstoffen nog steeds onevenredig hoog zijn, waardoor het eindresultaat achterblijft. De kosten worden nog niet volledig gecompenseerd door de prijsverhogingen.

De totale omzet steeg met 23,6% tot 2,592 miljard euro. De omzet exclusief papier steeg met 28,4%.

De papierproductie steeg in het tweede kwartaal met 14% jaar-op-jaar tot 741.000 ton, terwijl de papierleveringen met 15,2% toenamen tot 767.000 ton.

De operationele EBIT (inclusief papier) steeg met 93,6% tot 692 miljoen euro, exclusief papier was dit
775 miljoen euro.

Bron: Printweek

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK