CEO Heidelberg zegt dat het bedrijf ‘back’ is

Heidelberg CEO Rainer Hundsdörfer zei tijdens de virtuele algemene aandeelhoudersvergadering vorige week dat de groep nog steeds ’s werelds grootste persenproducent is, maar langzaam maar zeker converteert van een leveranciers van drukmachines naar een technologiebedrijf.

Hundsdörfer zei dat het bedrijf snel herstelde van de corona periode: “De ommekeer is bijna voltooid.” “Ons transformatieprogramma was en is succesvol. Als gevolg daarvan heeft Heidelberg het break-even punt enorm verlaagd – over uiterlijk twee jaar zou het rond de 1,9 miljard euro moeten liggen. En we zijn terug op een solide financiële basis,” verklaarde hij.

Meer buiten de kernactiviteiten: e-mobility

E Mobility Heidelberg
e-mobility product van Heidelberg

Het eerste product buiten de kern van het bestaan van Heidelberg was natuurlijk de oplader voor elektrische auto’s. De fabrikant maakt al eerder onderdelen voor de auto-industrie, omdat de fabrieken daar juist vanwege hun kennis en ervaringen in metaal- en elektra componenten goed toe in staat waren. Hundsdörfer zegt dus te zoeken naar meer andere speelvelden.

Meer achtergronden deze week bij printmedianieuws

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK