Heidelberg online in 35 landen, 30 talen en 15 tijdzones

Corona lijkt ons te kluisteren achter onze beeldschermen. Vorige week kwam FuturePrint Virtual Summit voorbij met maar liefst 5 dagen. In dezelfde week nam ook VIGC bijna 3 dagen voor haar rekening. Vandaag vervolgt Heidelberg die ’traditie’.

Heidelberg Innovation Week

Het voordeel van een internationale vakbeurs is nu wel duidelijk. Iedereen doet alles voor iedereen in een gelijk tijdsbestek. Drupa was het ultieme voorbeeld van een fysiek event, waar alles in een kleine twee weken werd gepresenteerd. Je miste misschien 80% van hetgeen echt belangrijk was, zowel op de beursvloer als tijdens de seminars, maar je ging aan het einde van één of meerdere dagen in ieder geval weer met het gevoel van ‘ik ben weer helemaal bij’, naar huis.

Dat gevoel van rust is je niet gegund tijdens de snel opeenvolgende digitale presentatie alternatieven van de laatste maanden. Vandaag begint Heidelberg met de Innovation Week.

Natuurlijk een ‘gratis registratie‘, waarbij aardig wat gegevens kunnen worden verzameld. Natuurlijk allemaal AVG-proef. Als je echt nieuwsgierig bent, klik je met gemak op die paar voorwaarden om deel te mogen nemen.

Heidelberg was één van de eerste grotere exposanten die vanwege corona deelname aan drupa heroverwoog en cancelde. De CEO van Heidelberg, Rainer Hundsdörfer, zei al snel na het besluit tegen een fractie van de kosten, veel meer gericht doelgroepen binnen verschillende culturen te kunnen bereiken. Deze week vindt de ultieme test plaats. En de evaluatie zal gaan uitwijzen of deze richting als definitieve keuze zal gaan gelden voor het bedrijf.

INKISH sprak vorige week nog met Hundsdörfer in het Duits. Zeker de moeite waard om er een klein half uurtje voor te gaan zitten. Wie weet is het volgen van het uitgebreide programma van de Innovation Week dan helemaal niet meer nodig.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK