Heidelberg mag MBO niet overnemen

Het Duitse Bundeskartellamt heeft deze week het besluit bekendgemaakt om de geplande overname van de
MBO Group door Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) niet toe te staan.

Door deze beslissing kan de overname niet doorgaan. ‘We nemen met spijt kennis van de beslissing en gaan verder, ook al zien we de toekomstige marktpositie van de gecombineerde onderneming anders’, aldus Heidelberg CEO Rainer Hundsdörfer.

De twee bedrijven blijven ervan overtuigd dat de integratie van het aanbod van MBO de klanten extra voordelen zou hebben opgeleverd op het gebied van soepele industriële processen in de digitale printmedia toekomst. Na de uitspraak zullen beide bedrijven hun activiteiten op dezelfde manier afzonderlijk en onafhankelijk blijven vormgeven. Heidelberg kondigde publiekelijk zijn voornemen aan om de MBO Group over te nemen en sloot al in oktober 2018 een principe-overeenkomst. Deze overeenkomst werd vervolgens ter goedkeuring voorgelegd aan het Bundeskartellamt en werd sindsdien bestudeerd.

bron: persbericht

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK