UPM werknemers verzetten ‘stakingsdeadline’ voor de vijfde keer

Er komen weer 10 dagen bij de datum, waarop werkgever en werknemers tot een akkoord zouden kunnen komen rondom arbeidsvoorwaarden. 16 april is de nieuwe deadline.

Papier Productie

Paperiliitto zegt dat alles er nog steeds op gericht is om via bemiddeling het conflict op te lossen. De staking heeft tot dusver 76 dagen geduurd, echter zonder concrete resultaten. Leo Suomaa – mediator bij de European Labour Authority moet de partijen nader tot elkaar brengen.

UPM bevestigde de verlenging van de staking in een vanmiddag uitgegeven verklaring.

UPM zei opnieuw dat het zijn klanten vanuit zijn fabrieken buiten Finland zal bedienen ‘in de mate van het mogelijke’ en heeft nog geen ramingen bekendgemaakt van de economische gevolgen van de stakingen.

Brancheorganisaties in de Europese sector van commercieel drukwerk en etikettendrukwerk hebben hun grote bezorgdheid geuit over de schadelijke kettingreactie van de staking.

Vorige week werd gemeld dat er weliswaar enige vooruitgang was geboekt, maar dat de onderhandelingen werden omschreven als “nog niet ver gevorderd”. Ook de oorlog in Oekraïne zou van invloed zijn op de situatie.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK