Dreigend tekort aan etiketten

De labelindustrie rapporteert een recordgroei in 2021, maar wordt nu geconfronteerd met extreem grondstoffentekort.

Labels

Onderzoek van Finat, de overkoepelende organisatie van de lepelindustrie, wijst uit dat In 2021de Europese vraag naar zelfklevend etikettenmateriaal steeg met nog eens 7% tot bijna 8,5 miljard vierkante meter, na een stijging met 4,3% in 2020. Terwijl in 2020 de buitensporige vraag naar zelfklevende etiketten werd gestuwd door de behoefte aan etiketten in essentiële sectoren zoals voeding, persoonlijke verzorging, medische en farmaceutische producten, piekte de vraag opnieuw in het tweede en derde kwartaal van 2021 als gevolg van het onverwacht sterke economische herstel in heel Europa. Na algemene verstoringen van de toeleveringsketen sinds afgelopen zomer, is het tij voor de etikettenindustrie sinds begin 2022 echter drastisch gekeerd door langdurige vakbondsstakingen in een fabriek voor speciaal papier in Finland en onlangs nog in een andere leverancier in Spanje. Nu dreigt er een tekort.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK