Avery Dennison produceert gerecycled polyethyleen papier voor etiketten

Avery Dennison heeft een aantal printproeven afgerond, die naar eigen zeggen geresulteerd hebben in een duurzame oplossing voor de labelindustrie.

De vraag naar verantwoorde recyclingprocessen mag misschien wel ‘the next big thing in paper and print’ worden genoemd. “De vraag naar gerecyclede materialen neemt bij alle papierleveranciers toe”, zegt Jenny Wassenaar, Label en Graphic sustainability director EU bij Avery Dennison. Ingegeven door nieuwe wet- en regelgeving spelen producenten in op de toenemende vraag vanuit de markt.

Facestock

Polyethyleen (PE) etiketten zijn een zeer veel gebruikt onderdeel van verpakkingen. De gerecyclede polyethyleen (rPE) zijn nog volop in ontwikkeling, en zullen naar verwachting van Avery Dennison in de toekomst ook nog zeker verbeterd kunnen worden.

Bron: Avery Dennison

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK