Avery Dennison produceert gerecycled polyethyleen papier voor etiketten

Avery Dennison heeft een aantal printproeven afgerond, die naar eigen zeggen geresulteerd hebben in een duurzame oplossing voor de labelindustrie.

De vraag naar verantwoorde recyclingprocessen mag misschien wel ’the next big thing in paper and print’ worden genoemd. “De vraag naar gerecyclede materialen neemt bij alle papierleveranciers toe”, zegt Jenny Wassenaar, Label en Graphic sustainability director EU bij Avery Dennison. Ingegeven door nieuwe wet- en regelgeving spelen producenten in op de toenemende vraag vanuit de markt.

Facestock

Polyethyleen (PE) etiketten zijn een zeer veel gebruikt onderdeel van verpakkingen. De gerecyclede polyethyleen (rPE) zijn nog volop in ontwikkeling, en zullen naar verwachting van Avery Dennison in de toekomst ook nog zeker verbeterd kunnen worden.

Bron: Avery Dennison

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK