Mogelijk 400 banen op de tocht bij Italiaanse papierproducent Pro-Gest

De extreem hoge energieprijzen (met name gas) worden als argument genoemd dat de zes fabrieken van Pro-Gest worden gesloten. De kostprijs per ton ligt ca. 70 euro hoger dan verkoopprijs.

Progest Website

Logo Progest

Terwijl in geheel Europa toeleveranciers van consumables hun prijzen in stapjes verhogen voor hun afnemers, lijkt het erop dat het Italiaanse Pro-Gest (voornamelijk actief in tissue- en verpakkingsproducten) dit niet aandurft. Bestuursvoorzitter Bruno Zago rekende voor dat een ton papier verkocht wordt voor 680 euro, terwijl de kosten momenteel 750 euro bedragen. Daar zit dus een gat tussen rondom de 10%, doorgaans het percentage dat al door velen werd toegepast als tussentijds prijsverhogingen.

9 van Pro-Gest zijn golfkarton- en tissuepapiermachines worden stilgezet

Op de website van EUWID pulp and paper werd afgelopen week nog gesteld dat het om een tijdelijke stillegging zou gaan. Bovendien zouden de verpakkingsproducten voorlopig nog geproduceerd blijven worden. Toch wist de Italiaanse krant Treviso op dezelfde datum te melden dat een ontslagvergoeding voor de 400 werknemers zou worden voorbereid. Op de website van het bedrijf zelf wordt niets vermeld over het mogelijke ontslag van de 400 werknemers.

In 2021 werd nog ruim €448 miljoen euro omzet gemaakt.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK