Geen reclames meer voor online gokken in gedrukte media

Reclames voor gokbedrijven worden aan banden gelegd. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming wil ‘ongerichte’ reclame – en dan vooral met bekende Nederlanders zoals ex-voetballers – voor risicovolle kansspelen op termijn verbieden.’ Zo bericht NOS.nl

Online Gokken

De Kamer had volgens NOS.nl het kabinet gevraagd om zo spoedig mogelijk met een dergelijk verbod te komen.
In oktober vorig jaar is de markt voor online gokken gelegaliseerd en het grote aantal reclames zint de Kamer totaal niet.
Ook Weerwind maakt zich daar zorgen over. Volgens hem is er een trend zichtbaar dat vooral jongeren interesse in gokken tonen en wil hij die ‘kwetsbare groep’ beschermen. Het is zijn bedoeling om de reclame veel meer te richten op mensen die al belangstelling voor kansspelen hebben.
Geen rolmodellen meer
De minister wil voor de zomer een concept voor een wijziging van de wet klaar hebben. Maar hij waarschuwt dat daarmee de wet nog niet is veranderd: eerst mogen burgers en adviesinstanties er hun mening over geven en daarna wordt het wetsvoorstel ingediend, aldus NOS.nl
Vooruitlopend op die aanpassing van de wet wil Weerwind al in juni het inzetten van rolmodellen (lees: BN-ers) bij risicovolle kansspelen verbieden. In de Kamer is veel ergernis over gokreclames met oud-voetballers.
De minister schrijft verder dat de gokbranche zelf ook beperkingen heeft toegezegd. Het aantal tv-reclames zal verder worden ingeperkt: geen reclames meer voor 22.00 uur. De grens ligt nu bij 21.00 uur. En er komt helemaal geen reclame meer op de radio, in ‘geprinte media’ en in de buitenruimte. Het is de bedoeling dat deze afspraken op 1 april ‘of zo spoedig mogelijk daarna’ ingaan.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK