Toch geen BTW-verlaging voor online publicaties

De BTW-verlaging voor electronische publicaties gaat toch niet door. Het Europees Parlement had een voorstel van de Europese Commissie daartoe al aangenomen, maar dat moest nog door de Raad van Ministers worden goedgekeurd op 16 juni. Tegen alle verwachtingen in stemde Tsjechië echter als enige tegen. Omdat unanimiteit nodig was kunnen de lidstaten, waaronder Nederland, geen BTW-verlaging voor electronische publicaties doorvoeren. In de Tweede Kamer bestond brede steun voor het doorvoeren van het verlaagde (van 21% naar 6%) BTW-tarief op online media. Gevolg, voor e-books, online tijdschriften en kranten blijft het hoge BTW-tarief van 21% gelden, terwijl voor gedrukte boeken en publicaties het lage tarief van 6% geldt.
EU-topman Jeroen Dijsselbloem was ‘woest’ over de blokkade door de Tsjechen en ook onze zuiderburen waren teleurgesteld over de ‘ongelijke behandeling van online en gedrukte media.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK