EP voor verlaging BTW op e-boeken

Het Europees Parlement (EP) heeft vorige week ingestemd met het gelijktrekken van het BTW-tarief op e-media aan dat voor traditioneel drukwerk. Voor ons betekent dat, een verlaging van de BTW op digitale boeken, kranten en tijdschriften van 21 naar 6%. Tot nu toe geldt onder de EU-regels het lagere BTW-tarief alleen voor gedrukte publicaties, niet voor online media. Een meerderheid vindt dat aan deze ongelijkheid een eind moet komen. De Europese Commissie heeft voorgesteld dat te veranderen en nu stemt het EP daarmee in. Als de EU-ministers ook nog unaniem zullen instemmen, zal de BTW-verlaging voor online media kunnen worden ingevoerd.
Bron: accountant.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK