PostNL biedt webwinkels verkoopmogelijkheid met verse bloemen

PostNL introduceert een nieuwe oplossing voor webwinkels om eenvoudig online dagverse bloemen en planten te verkopen. Dit past in de trend van stijgende online verkopen. Nadat eerder al ‘fashion’ en ‘food’ via e-commerce beschikbaar kwamen, ziet PostNL potentieel in de bloemen- en plantenmarkt. PostNL stimuleert dit, door meer webwinkels de mogelijkheid te geven bloemen en planten te verkopen. Bestellingen van consumenten komen via het platform Flora@Home rechtstreeks binnen bij de kwekers. Daardoor hoeft de webwinkelier zelf geen voorraad te houden. PostNL zorgt voor de rest: het zorgvuldig verpakken van de bloemen en planten en het bezorgen bij de consument. Hiermee verkort PostNL de keten tussen bestelling en levering, waardoor de bloemen en planten na levering nog langer vers blijven. Met de speciaal ontwikkelde verpakking, krijgen de bloemen en planten water en worden zij beschermd voor transport.

De verkoop van bloemen en planten is een enorme markt binnen Nederland en Europa. In Europa wordt jaarlijks voor 30 tot 35 miljard euro aan bloemen en planten gekocht. Het online aandeel hiervan is laag, in de meeste landen rond de twee tot vier procent. Naar verwachting gaat dit de komende jaren flink stijgen. Op dit moment zijn er nog weinig webwinkels die bloemen en planten aanbieden in combinatie met het bestaande assortiment. Voor webwinkels ligt hier een kans om, door het aanbieden van deze sierteelt, meer omzet te genereren.

PostNL maakt het Flora@Home platform gratis beschikbaar. Voor de webwinkel zijn hierdoor geen grote investeringen nodig om de bloemen en planten aan het assortiment toe te voegen. Deze hoeft slechts een API-koppeling toe te voegen aan zijn IT-systeem, om de verbinding tussen de kweker en de webwinkel te leggen.

Het platform is vanaf eind juni beschikbaar.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK