Nederland beperkt verlaging op BTW tarief voor digitale uitgaven

Uit een wetsontwerp van het ministerie van financiën blijkt dat de verlaging van 21 naar 9% voor digitale uitgaven alleen zou gaan gelden voor exacte digitale kopieën van papieren kranten, boeken en tijdschriften.

MediafederatieDe Mediafederatie, waarin vijf brancheorganisaties uit de uitgeef sector zijn verenigd, heeft vandaag opgeroepen tot aanpassing van het wetsontwerp. Nederland legt teveel beperkingen op. Zo zou een nieuws website met een betaalmuur geen één-op-één kopie zijn van een krant. In de andere lidstaten wordt dat niet zo gezien, en wordt het lage BTW tarief wel ingevoerd.

Volgens Peter Stadhouders, directeur van de Mediafederatie, is het nu voorliggende voorstel van het ministerie een belemmering voor innovatie. Volgens hem is het niet uit te leggen aan de consument, die die verschillen zelf niet zo scherp ziet.

Digitale publicaties zouden niet beoordeeld moeten worden op de vergelijkingen met print, maar als op zichzelf staande media met eigen vorm en inhoud

Bron: De Mediafederatie

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK