Nederland beperkt verlaging op BTW tarief voor digitale uitgaven

Uit een wetsontwerp van het ministerie van financiën blijkt dat de verlaging van 21 naar 9% voor digitale uitgaven alleen zou gaan gelden voor exacte digitale kopieën van papieren kranten, boeken en tijdschriften.

MediafederatieDe Mediafederatie, waarin vijf brancheorganisaties uit de uitgeef sector zijn verenigd, heeft vandaag opgeroepen tot aanpassing van het wetsontwerp. Nederland legt teveel beperkingen op. Zo zou een nieuws website met een betaalmuur geen één-op-één kopie zijn van een krant. In de andere lidstaten wordt dat niet zo gezien, en wordt het lage BTW tarief wel ingevoerd.

Volgens Peter Stadhouders, directeur van de Mediafederatie, is het nu voorliggende voorstel van het ministerie een belemmering voor innovatie. Volgens hem is het niet uit te leggen aan de consument, die die verschillen zelf niet zo scherp ziet.

Digitale publicaties zouden niet beoordeeld moeten worden op de vergelijkingen met print, maar als op zichzelf staande media met eigen vorm en inhoud

Bron: De Mediafederatie

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK