Laag BTW tarief digitale publicaties komt er

Het Europees Parlement heeft op 1 juni 2017 een rapport goedgekeurd, dat de btw-verlaging voor elektronische publicaties van harte onderschrijft.

De Europarlementariërs steunden eensgezind het positieve rapport, dat het parlement opstelde onder leiding van de Belgische rapporteur Tom Vandenkendelaere (EPP-fractie). Het Europees Parlement stuurt het rapport, dat niet bindend is, ter overweging naar de Raad van Ministers.

Het Europees Parlement wordt over dit onderwerp slechts geraadpleegd. Cruciaal is de unanimiteit in de Raad van Ministers. Op 16 juni 2017 komen de 28 ministers van Financiën bijeen, en zullen dan ook spreken over het btw-voorstel. Technische bezwaren tegen het voorstel zijn in de afgelopen maanden weggenomen. Een politiek akkoord op 16 juni lijkt nabij.

Nieuw kabinet
Als 16 juni 2017 een akkoord wordt bereikt, moeten lidstaten vervolgens zelf besluiten of zij gebruik willen maken van de mogelijkheid om het verlaagde btw-tarief toe te passen op online media. In de Tweede Kamer bestaat daarvoor brede steun. Vermoedelijk zal een nieuw kabinet het politieke besluit daarvoor moeten nemen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK