Robots zullen de komende jaren miljoenen banen overnemen maar ook miljoen banen creëren

Een niet te stoppen trend is het gebruik van robots, voor werkzaamheden die nu door mensen gedaan worden. Volgens rapporten, zoals van Forrester, betreft dit de komende 10 jaar bijna 30 miljoen banen. Het goede nieuws is, dat deze robotisering ook miljoenen banen oplevert. Forrester denkt dat dit er tenminste 15 miljoen zullen zijn. Dit zijn cijfers voor Amerika. Wat de impact van robotisering zal zijn in Europa, is zover wij weten niet bekend. Wat we wel weten is, dat in onze industrie er niet zo heel veel werkzaamheden zijn die goedkoper of beter door robots gedaan kunnen worden. Maar de automatisering van het druk- en afwerkingsproces heeft al banenverlies opgeleverd, een verlies dat helaas niet gecompenseerd wordt door een grotere vraag naar drukwerk.

Lees op techrepublic.com via deze link meer over de ontwikkeling van robotisering in Amerika.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

1 reactie

  1. Jolanda op 12/06/2017 om 11:45

    Hoi Rob!

    Leuke post. Ik vind het een interessante ontwikkeling; de robotisering. Als je goed oplet, zie je het al steeds meer om ons heen. Zo kun je in de apotheek medicijnen bij een robot ophalen. Ik denk dat we nog verrast gaan worden met wat al mogelijk is en nog meer mogelijk gaat worden met robotisering. Ongetwijfeld zal het ook weer nieuwe (baan)mogelijkheden opleveren!

    Groetjes, JolandaLogo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK