Minder banen weg bij NDC

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Bij de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden verdwijnen minder banen dan eerder gepland. Dit doordat 127 blijvende redacteuren vrijwillig uren hebben ingeleverd om te voorkomen dat hun collega’s worden ontslagen. Ook willen ze dat de kwaliteit van de kranten niet in het geding komt.
Krantenuitgeverij NDC Mediagroep kondigde eind vorig jaar een nieuwe reorganisatie aan. Er zouden dertig fulltime banen worden geschrapt op de redacties. Nu gaan er nog maar elf arbeidsplekken weg, schrijven de twee noordelijke kranten op hun websites.
De reorganisatie is nodig omdat NDC financieel onder druk staat. Het bedrijf moet in 2016 een belangrijke lening van 15 miljoen euro aflossen aan de bank. En afgelopen jaar koerste het bedrijf opnieuw af op een verlies van enkele miljoenen euro’s. Dit terwijl het concern eigenlijk had gerekend op een kleine winst.
De ingreep reikt overigens verder dan alleen de redacties, maar treft onder meer ook de marketingafdeling van NDC, het grafisch bedrijf en ondersteunende diensten als ICT. Bij het krantenconcern horen bovendien ook het Friesch Dagblad en veertig huis-aan-huisbladen. Directeur Dina Boonstra zei in december dat er in totaal 105 banen zouden verdwijnen. In 2013 werden bij NDC ook al 250 banen geschrapt. Bij het bedrijf werkten eind vorig jaar ruim zeshonderd mensen.
Bron: ANP

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK