Ruim honderd banen weg bij NDC Media

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Bij de Noordelijke krantenuitgeverij NDC Mediagroep verdwijnen op redacties en andere afdelingen in totaal 105 arbeidsplaatsen als gevolg van een reorganisatie. De directie maakte dinsdag bekend waar volgend jaar precies banen worden geschrapt.
Het gaat om minimaal 48 plekken op de redacties van het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en veertig aangesloten huis-aan-huisbladen. Verder moeten er mensen weg op onder andere de marketingafdeling, bij het grafisch bedrijf en bij ondersteunende diensten als ICT.
NDC staat financieel onder druk, omdat het bedrijf binnen afzienbare tijd een belangrijke lening moet aflossen. Bovendien kampt NDC met moeilijke omstandigheden op de krantenmarkt. In 2013 werden bij NDC ook al 250 banen geschrapt. Bij het bedrijf werken ruim zeshonderd mensen.
ANP

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK