Advertentiedip bij Mediahuis kost 70 banen

Ondanks de positieve cijfers van afgelopen jaar, neemt Mediahuis toch de nodige maatregelen om de terugval in advertentie-inkomsten te compenseren.

De stap is volledig ingegeven door de negatieve effecten ten gevolge van de coronacrisis. Een woordvoerder zegt dat het met de abonnementen juist goed gaat, zowel in print als digitaal. Koos Boot, financieel directeur, zegt dat vooral de reisbranche het massaal laat afweten, hetgeen een belangrijke sector is, die zorgt voor een flink deel van de advertentie-inkomsten.

Mediahuis Logo

Op de advertentieafdeling werken 160 mensen. Bij de 70 banen die verdwijnen zitten zowel verkoopmedewerkers als mensen die zorgen voor de opmaak van de advertenties binnen de verschillende titels. Bij de grafische productie gaan geen banen verloren.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK