Ondernemerservaringen Ballondrukkerij, Drukwerkonline, Xieoe

Een nieuwe reeks ondernemersverhalen op Printmedianieuws met Ballondrukkerij, Xieoe en Drukwerkonline. Hoe gaat het met deze grafische ondernemers in deze coronaperiode? Ondanks de uiteenlopende ervaringen zijn er een aantal overeenkomsten. Ze zijn flexibel, creatief en kijken nu vooral naar online verkoopkansen.

Marcel Haumann durfde het juist in de coronaperiode aan om van start te gaan met zijn webshop Drukwerkonline.nl. “Drukwerk blijft een perfect communicatiemiddel, juist op afstand. Bedrukte communicatie zal altijd blijven bestaan en kansen moet je zelf creëren.”

Nieuwe Reeks Ondernemersverhalen Web

Xieoe sprong al vroeg in op bedrukte corona-safety-producten. Bijna elk grafisch bedrijf biedt dit nu aan, maar er zijn er maar weinig die hier winst mee maken. Tom van Liempd van Xieoe vormt hier een uitzondering op. De opdrachten, nu vooral via de webshop, stromen binnen. Misschien wel meer dan normaal.

Bij Ballondrukkerij hebben ze het lastiger. Het niche-product van bedrukte ballonnen vrolijkt vele evenementen, winkels en vieringen op, maar is juist daardoor in de coronacrisis slachtoffer van de afstandsmaatregelen. Wilco van der Linde: “Juist in de evenementensector, waar ze onze producten veel gebruiken, vallen de klappen. Het product wordt ook minder als giveaway ingezet, omdat mensen nu zoveel mogelijk contactmomenten vermijden. Dat betekent een lastige tijd voor ons, maar we kijken creatief naar tijdelijke oplossingen.”

Lees de ondernemerservaringen in deze reportage.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK