Nederlanders besteden ruim 8,5 uur per dag aan media

armagazinePer etmaal besteden Nederlanders 8 uur en 40 minuten aan media, ongeveer net zo veel als zij slapen. Dat blijkt uit onderzoek door het SCP onder 2.947 mensen van 13 jaar en ouder. Het grootste deel van de tijd (5 uur en 15 minuten) zijn mensen aan het multitasken. Een kwart van de mediatijd zijn mensen bezig met meer media tegelijk, bijvoorbeeld tv kijken en social media of een tijdschrift lezen en muziek luisteren. Mensen lezen gemiddeld een uur per dag tijdschriften (in het weekend 70 minuten). Het lezen van media gebeurt nog altijd grotendeels van ‘papier’.
Bron: Carolien Vader (Bladendokter.nl) op Adformatie.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK