Nederlanders besteden ruim 8,5 uur per dag aan media

armagazinePer etmaal besteden Nederlanders 8 uur en 40 minuten aan media, ongeveer net zo veel als zij slapen. Dat blijkt uit onderzoek door het SCP onder 2.947 mensen van 13 jaar en ouder. Het grootste deel van de tijd (5 uur en 15 minuten) zijn mensen aan het multitasken. Een kwart van de mediatijd zijn mensen bezig met meer media tegelijk, bijvoorbeeld tv kijken en social media of een tijdschrift lezen en muziek luisteren. Mensen lezen gemiddeld een uur per dag tijdschriften (in het weekend 70 minuten). Het lezen van media gebeurt nog altijd grotendeels van ‘papier’.
Bron: Carolien Vader (Bladendokter.nl) op Adformatie.nl

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK