QR-codes leveren wél direct respons op

Japan-qr-code-billboard‘NFC en QR codes werken wel!’, dat beweert althans Adformatie.nl. De recente case waarin in het kader van de Sony Playstation 4 campagne mensen worden overgehaald een demo (inspelend op het WK) op te starten, had veel respons. Op 2.000 locaties van tolietreclame-aanbieder Altermedia stickers geplakt een NFC en QR-code en datzelfde is gebeurd op 900 andere herentoiletten. Binnen een week was de respons 30 tot 40 ‘interacties’ per dag, dwz dat mensen via het scannen van de QR-code of de NFC-tag de Playstation demon opstartten.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK