In de westerse wereld doen QR-codes het aanzienlijk slechter dan in China

In hoog tempo rukken bruikbare QR-codes op in China. In het Westen doen we er wat lacherig over volgens Jaap Grolleman, die een uitgebreide analyse publiceerde bij Marketingfacts. Zijn conclusies.

Een QR-code op een poster om je naar een website te brengen, blijkt in onze wereld niet te werken. Kennelijk blijken consumenten massaal ‘nee’ te zeggen tegen een doorverwijzing op papier naar een website. In China is de QR-code al zover dat het inmiddels de ‘zelfscankassa’s alweer vervangt, die in Europa net worden ingevoerd.

Printtoepassingen die de westerse wereld nog niet ziet.

Maar ook andere toepassingen, zoals een verwijzing in een QR-code op straatnaamborden naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Of een straatmuzikant die een QR-code heeft om geld naar over te maken.

Lees het hele artikel bij Marketingfacts.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK