In China gedrukte bijbels voor export USA worden duurder door maatregelen Trump

De Amity Printing Group heeft in de afgelopen 25 jaar meer dan 100 miljoen bijbels gedrukt. Het bedrijf is één van de grootste uitgeverijen van bijbels ter wereld. Amerikaanse kerken besloten vanwege de kosten bijbels steeds vaker in China te laten drukken.

King-James

De King James Bijbel © Protestant Digital

De handelsmaatregelen van Trump tegen China raken nu ook deze goedkope route van het drukken van bijbels.

Het persagentschap Interfax meldt, dat er een einde dreigt te komen aan dit succesverhaal. De importheffingen van president Trump voor producten uit  China treffen niet enkel de Chinese economie, maar ook de Bijbelverkondiging. De bijbels worden duurder en de kerken moeten nieuw materiaal aanschaffen om de bijbels te drukken, reageert de Russische metropoliet Hilarion. De kerkleider benadrukt dat China officieel een atheïstisch land is. Maar dat belet niet dat het een van de belangrijkste landen ter wereld is voor het drukken en de verspreiding van bijbels.

Bron: Interfax

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK