Elon Musk gaat ver om Twitter in handen te krijgen

Het was meteen wereldnieuws toen Musk bekend maakte dat hij ruim 43 miljard dollar bood om Twitter over te nemen. Beursanalisten waren niet onder de indruk, de koers van het bedrijf daalde licht.

Twitter Logo

Musk biedt $54,20 per aandeel, ongeveer 40% meer dan de huidige waarde van het aandeel. Hij zei er meteen bij dat het ‘his best and final offer’ was. Een paar weken geleden verwierf hij al 9% aandeel in het bedrijf, waarmee hij meteen de grootste aandeelhouder werd.
Twitter bood hem een directieplek aan, maar dat weigerde hij. Musk wil het bedrijf volledig in eigen handen krijgen en het daarna van de beurs halen.

Geen vertrouwen

Hij heeft geen vertrouwen in de huidige koers en directie, terwijl hij juist vindt dat Twitter een enorme potentie heeft om in versneld tempo te kunnen groeien. Musk zou goed zijn voor een kapitaal van 270 miljard dollar, maar dat zit grotendeels ‘vast’ in aandelen Tesla. Daarbij komt het feit dat hij gelimiteerd is in zijn vrijheid van handelen.

Twitter heeft gezegd het bod serieus te gaan bestuderen.

Als Musk zijn zin niet krijgt, dan overweegt hij een vijandig bod, waarbij hij zich direct richt tot de andere aandeelhouders en de directie dus passeert. Twitter liet wel al doorschermen dat ze zich tegen een dergelijke overname op voorhand willen beschermen.

Musk heeft zakenbank Morgan Stanley als adviseur in de arm genomen, maar het is dus nog onduidelijk hoe hij zijn deal wil financieren. Diverse speculanten zeggen dat ook Google en Facebook interesse zouden hebben om Twitter over te nemen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK