Smithers: groei verkoop high-end printsystemen naar ruim 230 miljard dollar in 2032

In het rapport: ‘The Future of Digital Printing to 2032’ van Smithers, zegt de marktanalist dat de verkoop van digitale printsystemen in het komende decennium fors zal groeien. Volgens berekeningen van Smithers zou de huidige omzet bijna 137 miljard dollar bedragen.

Smithers Rapport 2032 Digital

In volgorde zegt onderzoeker Sean Smyth dat de hogere omzet vooral zal komen uit de verkoop van inkten, toners, nieuwe apparatuur en support/onderhoud.
Op het gebied van productie voorspelt Smithers dat het aantal A4’tjes groeit van 1,66 naar 2,9 ’trillion’ in 2032.

Packaging, commercial print en boeken worden genoemd als de drie primaire markten, waarin de groei te verwachten is. De labelmarkt zal minder snel groeien in digitaal, zo voorspelt Smithers.

smithers-logo

Smithers verwacht dat toner uiteindelijk minder fors zal groeien en beperkt zal zijn tot specifieke niches. Ook wordt vermeld dat de verwachting is dat de resolutie in het inkjet segment zal gaan oplopen tot 3000 dpi printkoppen, en de snelheid zal toenemen tot 300 meter per minuut in 2032.

Het volledige rapport is te koop voor $6075.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK