Rapport Smithers zegt dat er weinig verandert in de markt van short-run print

Het peperdure rapport verraadt in de samenvatting dat de komende 10 jaar geen radicale veranderingen te verwachten zijn op het gebied van short-run print.

In het rapport: ‘Impact of Changing Run Lengths on the Printing Market’ staat slechts dat de trend naar kleinere oplages en snellere levertijden doorzet. Dat betekent echter niet dat vraag en aanbod het komende decennium met dezelfde technologie gerealiseerd kan worden. Juist door e-commerce wordt de vraag naar just-in-time delivery alleen maar groter en dat vereist investeringen in zowel printtechnologie, maar vooral ook in afwerking en logistiek.

Smithers Onderzoek

In de samenvatting staat ook dat inkjet zich in de komende jaren nog verder zal gaan verbeteren. Het is een behoorlijke open deur waarvoor het rapport van maar liefst bijna 7000 euro echt niet aangeschaft hoeft te worden.

Wel interessant is de voorspelling dat de prijzen voor de gewone short-run producties door de hevige concurrentie tussen online spelers onder druk komen te staan. Dat kan alleen nog worden goedgemaakt door toegevoegde waarde in afwerking en logistiek.

Het rapport is geschreven door Paul Ewing van Smithers.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK