Kornit Digital scoort goed in tweede kwartaal 2021

De bekende Israëlische producent van textielprintoplossingen Kornit Digital meldt een omzetstijging van 118% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020. Dergelijke explosieve groeicijfers zijn vooral het gevolg van slechte resultaten door corona in het afgelopen jaar.

“Onze resultaten over het tweede kwartaal vormen de bekroning van wat voor Kornit een opmerkelijke eerste helft van het jaar was,” aldus Ronen Samuel, Chief Executive Officer van Kornit Digital. “Het bedrijf presteerde over de hele linie, leverde enorme wereldwijde uitbreidingsprojecten af met strategische topklanten en zorgde voor groei bij nieuwe klanten, zowel in de DTG- als DTF-productlijnen. We zijn begonnen met de eerste leveringen van onze Atlas Max massaproductiesystemen na zeer succesvolle betatests, en we zien een groot momentum voor KornitX, zoals blijkt uit ons onlangs aangekondigde partnerschap met Canva, de grootste online ontwerpsoftware en contentprovider ter wereld.”

Kornit Atlas Ma Printer

Samuel: “We zijn ook verheugd om onze overname van Voxel8 aan te kondigen, die ons zal helpen om de uitvoering van onze 4.0 strategie te versnellen om on-demand duurzame textielproductie te digitaliseren. Dankzij de geavanceerde en bewezen 3D-technologie van Voxel8, die is getest door enkele van ’s werelds toonaangevende mode- en schoenenmerken, waaronder Hush Puppies, welke deel uitmaakt van Wolverine Worldwide, zullen we de modewereld verstoren door volledig nieuwe creatieve decoratieve concepten en nooit eerder vertoonde functionele textieltoepassingen mogelijk te maken, terwijl we nieuwe lucratieve mogelijkheden in de functionele kleding- en schoenenmarkten verkennen.”

De conclusies: “Onze pijplijn en zichtbaarheid zijn nog nooit zo sterk geweest nu de industrie haar digitale transformatie versnelt, waarbij Kornit voorop loopt. We hebben meer vertrouwen dan ooit in onze vooruitzichten voor de rest van dit jaar en volgend jaar, en geloven dat we goed op weg zijn om het besturingssysteem te worden voor on demand duurzame mode en een bedrijf met een omzet van $1 miljard in 2026.”

Lees het gehele persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK