Tesla-baas Elon Musk in één klap grootste aandeelhouder Twitter

Elon Musk blijft verbazingwekkende ‘dingen’ doen. Hij kocht voor 2,6 miljard dollar een aandeel van 9,2% in het bedrijf. Waarom hij dat deed is niet openbaar bekendgemaakt.

Twitter Logo

Musk is fanatiek in het gebruik van Twitter en heeft zo’n 80 miljoen volgers. Uit het verleden is bekend dat Musk nogal eens wat stof deed opwaaien bij vriend en vijand. Tegenwoordig moet Musk tweets over zijn autobedrijf Tesla eerst overleggen met advocaten van toezichthouder SEC (Security Exchange Commission).

Hij was het daar niet mee eens en vroeg zijn volgers naar hun mening. Ook vroeg hij of hij in navolging van Donald Trump ook niet een eigen alternatief zou moeten opzetten. Hij kreeg de suggestie Twitter te kopen. Kennelijk zet hij met dit aandeel in het bedrijf zijn eerste stap.

Analisten zeggen dat Musk het waarschijnlijk met CEO Parag Agrawal aan de stok zal krijgen, als hij zich agressief zou opstellen. Het is bekend dat Musk een soort haat-liefde relatie heeft met Twitter.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK