Canon koopt Britse label- en verpakkingspersen ontwikkelaar Edale

Canon heeft de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde persenproducent Edale overgenomen, met als doel: Canon’s label- en verpakkingsactiviteiten te versterken en mogelijkheden te creëren voor toekomstige ontwikkelingen.

Labelstream Idela Canon

Met deze overname versterkt Canon naar eigen zeggen “haar langetermijnstrategie, om kant-en-klare oplossingen te bieden voor de etiketten- en verpakkingssector”. De overname zal Canon Production Printing in staat stellen de LabelStream 4000 productlijn verder te ontwikkelen, en expertise en technologie te leveren voor toekomstige producten.

Managing director James Boughton zei dat Edale onder eigen naam zal blijven functioneren.
Het bedrijf zal onderdeel worden van Canon Production Printing en rapporteren aan Walter Vogelsberger, VP, Digital Packaging Printing.

Edale Logo

Edale, gevestigd in Hampshire, Verenigd Koninkrijk, ontwerpt en produceert print- en converteerapparatuur voor de etiketten- en verpakkingsindustrie, waaronder: digitale en hybride persen, karton- en etikettenproductielijnen, flatbed die-cutters, en afwerkings- en converteerapparatuur. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in de flexo label-industrie en een sterke reputatie op het gebied van webtransport en converting systemen voor digitale labelproductie.

Mick Asada, CEO van Canon Production Printing zei onder andere: “Edale is sinds 2018 partner in bepaalde delen van onze LabelStream 4000-serie. Door deze nauwe overname hebben we meer capaciteit en specialistische expertise in printen en converteren binnen de label- en verpakkingsindustrie.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK