KVGO, Dienstencentrum, GOC en A&O Fonds Grafimediabranche voor een toekomstgerichte bedrijfstak.

De grafimediabranche heeft ook in de komende periode meer dan genoeg uitdagingen. Covid is nog niet weg en plotseling verzuim is nog steeds een probleem. Papier of karton is moeilijk te leveren en de prijzen zijn onvoorspelbaar, net als die van energie.

Schiphol Rijk

De uitstroom van oudere vakkrachten zal groot zijn en het vervullen van vacatures blijft een uitdaging. En de gevolgen van de vreselijke oorlog in Oekraïne zullen, ook voor onze industrie, nog lang voelbaar zijn. Uitdagingen waar de mooie, veerkrachtige en innovatieve ondernemingen uit onze industrie hun handen vol aan zullen hebben.

Om hen als ondernemer en werkgever beter te helpen, te faciliteren en te ondersteunen, hebben het KVGO, Dienstencentrum, GOC en A&O Fonds Grafimediabranche afgesproken om gezamenlijk op te trekken en bedrijven in de branche gezamenlijk te ondersteunen bij uitdagingen op het gebied van arbeidsmarkt, scholing en opleiding, duurzame inzetbaarheid, subsidies, veiligheid, milieu en alle andere zaken waar de branche mee ondersteund kan worden.

We gaan graag het gesprek aan in het bedrijf of op bijeenkomsten die zullen worden georganiseerd om de onderlinge verbinding tussen bedrijven te bevorderen, en de wisselwerking tussen brancheorganisaties en bedrijven optimaal te laten zijn.

Een in veel opzichten vooroplopende branche nog toekomstgerichter maken; dat is waar deze partners voor gaan.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK