Xaar scoort 23% meer omzet in inkjet in 2021

Met zo’n 70 miljoen euro omzet reduceert Xaar het verlies in 2020 (4,6 miljoen euro) tot ‘slechts’ 710.000 euro in 2021.

Xaar Nitrox
Xaar Nitrox inkjet printkoppen

CEO John Mills zei dat drie nieuwe producten en een nieuw businessmodel ten grondslag liggen aan de groeiende cijfers. Hij zei dat het tweede deel van 2021 al winstgevend was en verwacht dan ook dat in 2022 winstcijfers zullen worden geschreven.

Xaar heeft bijna 30 miljoen euro aan cashmiddelen en kan op basis daarvan de productontwikkeling zelf financieren.

In 2020 had het bedrijf 12 klanten, met 9 potentiële klanten in de pijplijn voor 2021. Die cijfers zijn vorig jaar verdubbeld en zijn in 2022 al verder gegroeid, met 65 gekwalificeerde belangstellenden, 53 toestellen in ontwikkeling en 15 gelanceerde machines.

Mills maakte duidelijk dat de klanten van Xaar zelf lange ontwikkeltrajecten doorlopen voor hun eigen producten. In de meeste gevallen twee tot drie jaar en in sommige gevallen zelfs vier.

Nitrox printkoppen zijn de snelste koppen die het bedrijf aan de markt aanbiedt op een snelheid van
100 meter/min.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK