Sappi Europe kondigt prijsstijgingen aan voor zijn houtvrije papiersoorten

Sappi Europe blijft geconfronteerd met stijgende kosten voor haar ‘Graphic Paper business’, gerelateerd aan energiekosten en aan stijgende grondstofkosten als gevolg van beschikbaarheidsproblemen.

Sappi-Logo

Verwacht wordt dat deze ‘volatiele’ omgeving voorlopig zal aanhouden, als gevolg van het huidige onzekere politieke en economische klimaat. Als gevolg daarvan zal Sappi, om de rendabiliteit te handhaven en de fabrieken vol te laten draaien, een verdere prijsverhoging van 10% doorvoeren voor haar houtvrije papierkwaliteiten, die zal ingaan voor leveringen vanaf begin april, uiterlijk begin mei, afhankelijk van de markt. Dit komt bovenop de eerder aangekondigde verhogingen.

Het bedrijfsklimaat blijft voor iedereen een grote uitdaging, en Sappi stelt de steun van al haar klanten op prijs in deze moeilijke tijden. De lokale kantoren zullen de verhogingen inhoudelijk communiceren.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK