Group Joos ontving Fogra 51/52-certificering level A voor industriële inkjetproductieprinters

Group Joos in Turnhout produceert haar inkjetproducties op de Canon ProStream 1800 en Canon varioPRINT iX 3200, dus in rollen en vellen. Zij gebruiken daarbij zowel coated als uncoated papier.

Fogra Group Joos
Alex Joos, CEO Group Joos en Didier Haazen, CTO Group Joos

Didier Haazen, CTO van Group Joos, zegt: “De Fogra PSD PrintCheck-certificering is gebaseerd op de internationale digitale printnorm ISO 15311 en bevestigt dat de digitale printresultaten van onze beide inkjetproductieprinters voldoen aan de hoogste niveaus van kleurgetrouwheid, consistentie, uniformiteit, printresolutie, detailscherpte en stabiliteit van de prints.”

Commercieel belangrijk

Met de certificering bewijst Group Joos dat zijn inkjetprinters dezelfde afdrukkwaliteit behalen als klassieke offsetdrukpersen. Klanten kunnen zo profiteren van de maximale printkwaliteit gelijkgesteld aan klassieke offsetdruk, in combinatie met de flexibiliteit van deze printers. Het inkjetproductieproces beantwoordt de marktvraag naar kleinere oplagen, het méér toepassen van personalisatie in communicatie en een snellere doorlooptijd. Perfect voor de productie van sterk gesegmenteerde of ver doorgedreven gepersonaliseerde direct mailtoepassingen, of voor de productie van promotioneel (gepersonaliseerd) on demand drukwerk.

Bron: website Group Joos.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK