Stora Enso wil vier papierfabrieken verkopen

De huidige vier fabrieken zijn goed voor 1,7 miljoen ton grafisch papier. De verkoop betreft de fabrieken Anjala in Finland, Hylte en Nymölla in Zweden en Maxau in Duitsland. De vestiging van de onderneming in Langerbrugge (België) zal binnen de groep behouden blijven. Dat meldt EUWID (pulp- en papier
nieuws) op haar website.

Stora Anjalan Tehdas
Papierfabriek Stora Enso Anjala in Finland

Het ingeleide verkoopproces zal volgens Stora Enso geen onmiddellijk effect op de papieractiviteiten van Stora Enso hebben, die naar verluidt hun respectieve klanten zullen blijven bedienen.

De vier papierfabrieken zullen in een nog niet genoemde termijn worden afgestoten in één of een reeks transacties.

Bij de beoordeling van mogelijke desinvesteringsopties zegt het bedrijf op zoek te willen gaan naar een nieuwe eigenaar, die een duurzame toekomst op lange termijn kan bieden voor de vestigingen en de mensen die er werken.

Focus op verpakkingsoplossingen

“Door het merendeel van onze papieractiva af te stoten, kunnen we ons beter concentreren op onze gedefinieerde strategische groeigebieden van hernieuwbare verpakkingen, bouwoplossingen en innovaties in biomaterialen”, aldus Annica Bresky, voorzitter en CEO van Stora Enso. De onderneming zei duidelijk dat papier geen strategisch groeigebied voor de groep is.

In totaal telt de divisie Papier momenteel ongeveer 2.200 werknemers. In 2021 bedroeg de netto-omzet van de divisie € 1,7 miljard.

Beeld, bron: website Stora Enso.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK