CHILI publish haalt 10 miljoen euro op bij investeerders

CHILI publish, softwarebedrijf in creatieve automatisering, kondigt vandaag aan dat het 10 miljoen euro heeft opgehaald in een nieuwe financieringsronde, onder leiding van Connected Capital met deelname van bestaande investeerders Group MC, Pamica en PMV.

CHILI publisher is een cloud-based Creative Automation platform, waarmee merken en bureaus visuele inhoud kunnen creëren, bewerken en delen via grafische templates – in overeenstemming met de merkrichtlijnen – die kunnen worden gebruikt door in-house teams en partners.

De nieuwe financiering zal worden gebruikt om de ontwikkeling van de oplossingen en community te versnellen, nieuw talent aan te trekken en de go-to-market en verkoopactiviteiten van het bedrijf in de Verenigde Staten en Europa te stimuleren.

Ceos Chili

“Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar aantrekkelijke visuele content op verschillende touchpoints, terwijl ze navigeren door online, sociale en on-site marktplaatsen. Merken en bureaus worstelen om de juiste mensen te bereiken met de juiste content op het juiste kanaal, omdat hun proces van ontwerpaanpassing maar al te vaak tijd kost, foutgevoelig is en niet datagedreven,” zegt Kevin Goeminne, CEO bij CHILI publish (links op foto).

“CHILI publisher laat merken en bureaus de on-brand grafische productie op schaal vereenvoudigen en automatiseren, waardoor ze tijd en geld besparen bij de end-to-end productie van die content, voor zowel online als offline kanalen. Deze investering stelt ons in staat om onze oplossing, ons team en onze community te laten groeien, zodat elke professional in elke markt professionele, on-brand visuals kan maken en hergebruiken.”

Chili Publish 10 Miljoen

“Creative tech is de snel evoluerende sector om in de gaten te houden. Merken en bureaus streven ernaar productiever, flexibeler en schaalbaarder te worden. CHILI publish levert precies dat door hen de beschikking te geven over een krachtig en op maat gemaakt platform. Het geeft merken de controle en de snelheid die ze nodig hebben om snel te reageren op trends in de consumentenvraag, zowel in-store als online,” zegt Geert van Engelen, Managing Partner bij Connected Capital, die zal toetreden tot de raad van bestuur van CHILI publish. “CHILI publish’s relaties met MarTech-integratiepartners en creatieve dienstverleners, hun aandacht voor databeveiliging met recente ISO 27001:2017-certificering, en een resultaatgericht, oplossingsgedreven team, maakt ons enthousiast om bij te dragen aan hun versnelde expansie.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK