‘Stunt’ van DWCPrint met eigen crypto coin

De CMYK coin moet de printindustrie gaan ‘supporten’ Dat zegt DWCPrint in haar recente persbericht. ‘Keeping Print Big’ is de slogan achter de coin.

Cmyk Coin
Martijn Ten Pas
Martijn ten Pas

Martijn ten Pas over de CMYK coin in het persbericht: “We hebben nooit invloed gehad op papierprijzen, maar dat ervaarden we eerder ook niet zozeer als een probleem. De papierprijzen rijzen nu echter de pan uit. We willen drukwerk voor een eerlijke prijs aan onze klanten kunnen blijven aanbieden. Voor ons reden om ons creatief denkvermogen eens flink op de proef te stellen. Al snel kwamen we toen op het idee om een coin te ontwerpen waarmee de printindustrie zelf de waarde van papier kan bepalen.”

Het is nog niet zover

Het bedrijf is al zover om de marketing op te starten onder leiding van Mario van der Veen, marketeer bij DWCPrint. In de komende weken wordt de coin gelanceerd met een daarachterliggend cryptografisch algoritme.

Let op: Doel is om de gehele grafische branche te laten beschikken over een eigen munteenheid.

Dus er moet een volledige blockchain worden ingericht om het geheel net zo te laten werken als bijvoorbeeld de Bitcoin. En als je dan verder leest en je weet dat het bijna 1 april is, dan moet deze zin zeker triggeren: “De traditionele technieken zijn hiervoor overigens niet geschikt. Je dient, net als DWCPRINT, hiervoor een digitale drukker te zijn.”

Het persbericht sluit ‘vol’ vertrouwen af met: : “De CMYK coin is onderverdeeld in vier verschillende munten. Elke drukkleur representeert een specifieke waarde, oplopend van M 2,50 tot maximaal M 25,00. Speciaal ter promotie van deze unieke coin kan er nu alvast een gratis starterspakket worden aangevraagd t.w.v. € 10,-.
Zo kan men straks op een laagdrempelige manier aan de slag met deze speciale coin.”

Disclaimer: De redactie heeft een aangepaste versie van het persbericht van DWCPrint geplaatst en twijfelt over het ‘zuivere’ waarheidsgehalte in verband met de komende datum van 1 april.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK