WordPress wereldwijd CMS met 33,5% marktaandeel

WordPress heeft de ‘magische’ grens van ‘eenderde’ doorbroken op het wereldtoneel van content management systemen in de Top 10 miljoen websites wereldwijd. Het aandeel staat op 33,5%.

De 33,5% is echter gemeten ten opzichte van website zonder CMS, dat aandeel ligt nog altijd op ruim 44%. Laat je dat buiten beschouwing, dan ligt het marktaandeel van WordPress op ruim  60%. Klik op onderstaande tabellen voor een vergrote weergave.

Volg live de WordPress downloadcounter

Analyse inclusief websites zonder CMS

 

Analyse exclusief websites zonder CMS

Wix heeft nauwelijks invloed

Bouwers van webapplicaties worden nogal eens geconfronteerd met quasi aantrekkelijke aanbiedingen rondom Wix, een web gebaseerde omgeving, waarmee je met een paar handelingen een ‘website’ kunt bouwen. Toch blijft het aandeel van Wix in het jarenoverzicht steken op 1,1%, nog flink onder oudere systemen als Joomla en Drupal. Joomla blijft gemiddeld op 3% staan, Drupal moet het doen met nog een procentje minder.

W3Techs

De metingen worden uitgevoerd door W3Techs, een onafhankelijk onderzoekbureau, welke op geen enkele wijze is verbonden met de partijen die deel uitmaken van de onderzoeken.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK