Vandaag verschijnt WordPress 5.5 met ‘auto-updates’

Is de overstap van WordPress 5.4 naar 5.5 zo bijzonder? Ja, bij WordPress zijn ‘major releases altijd genummerd achter de punt, dus 5.5 is niet zomaar een update onder de motorkap.

Waarom aandacht voor WordPress? Het is het meest gebruikte CMS, ook binnen grafische bedrijven. WordPress 5.5 heeft één nieuwe opvallende functie gekregen, die belangrijk genoeg is om het bestaan ervan in ieder geval te weten.

Auto-updates

Autoupdates WordPress
Auto-updates zijn per plugin in- of uit te schakelen

De ‘auto-updatefunctie’ is prima te gebruiken voor plug-ins en vormgevingstemplates van professionals. Daar zitten professionele bedrijven achter die ervoor zorgen dat de software up-to-date blijft, niet alleen in functionaliteit, maar ook in veiligheid en prestaties.

Ondoordacht gebruik van gratis plug-ins wel een risico.

Gratis plug-ins zeker niet slecht

Gratis plug-ins zijn op voorhand zeker niet slecht te noemen, maar oplettendheid is echter wel noodzaak. Het automatisch laten updaten van ‘zomaar alles’ wat er in een WordPress installatie wordt gebruikt, is dus niet aan te bevelen.

Auto-updates zonder extra aandacht, risico voor goed functioneren van elke website.

Alles staat ‘default uit’

Gelukkig hebben de ontwikkelaars van WordPress besloten ‘auto-updates’ default uit te zetten, zodat je als eigenaar van een website zelf kunt uitmaken welke plug-ins je automatisch wilt laten updaten, zodra een nieuwe versie beschikbaar komt. Let dus zelf goed op wat je binnen versie 5.5 gaat doen op dit gebied. Of neem contact op met de technisch beheerder van je website.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

2 reacties

  1. Frank op 11/08/2020 om 22:42

    Ik heb de eerste 7 WordPress-sites voorzien van een update. Bij 2 van de 7 sites werkt de auto-update niet. Die wordt niet zichtbaar. Kennelijk is er toch iets aan de hand met deze update. Wees voorzichtig.    • Peter Luit op 12/08/2020 om 08:21

      Dankjewel Frank. Je reactie zal zeker oproepen tot voorzichtigheid!Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK