Apple klaagt app-bedrijfje Prepear aan vanwege ‘fruit-logo’

Apple zegt dat het logo van app-ontwikkelaar Prepear te verwarrend is ten opzichte van het eigen logo.

Apple vindt dat het logo van het ‘app-bedrijfje’ Prepear, net als zijn eigen logo, een minimalistische afbeelding is waarop fruit staat afgebeeld. Volgens Apple zullen klanten daardoor in verwarring kunnen raken. Apple heeft een bezwaarschrift ingediend.

Apple Peer 1

De eigenaar van Prepear (actief in de wereld van koken, maaltijden en eten) zegt met Apple te willen spreken om tot een mogelijke overeenstemming te komen, maar die handreiking wordt onmogelijk gemaakt omdat Apple het juridisch wil uitvechten. Prepear betreurt dat en verwacht juist hierdoor in moeilijkheden te zullen komen, vanwege procedurekosten.

Fruitlogo’s

Prepear heeft daarom een petitie opgezet op petitiewebsite change.org, waarmee inmiddels ruim 27.000 handtekeningen zijn verzameld. Hierin roept Prepear Apple op om te stoppen met het ‘pesten van kleine bedrijven’ die fruitlogo’s gebruiken.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK