Night of Live op 25 augustus belicht noodsituatie evenementenbranche

Dat de evenementenbranche door corona in zwaar weer terecht is gekomen, is alom bekend. Om dit feit te benadrukken worden in de nacht van 25 op 26 augustus vele evenementenlocaties in het rood uitgelicht.

Stijn Oude Vrielink
Stijn Oude Vrielink

Initiatiefnemer van Night of Live is Stijn Oude Vrielink. Deze branche staat volgens hem een golf van faillissementen en ontslagen te wachten.

Zichtbaarheid en verbroedering zijn de voornaamste doelen van deze campagne. “Evenementen vormen de voedingsbodem van alle ontmoetingen die plaatsvinden in Nederland”, zegt Stijn Oude Vrielink. “We willen met Night of Live de overheid alarmeren, maar willen ook de bewoners van Nederland, die misschien niet zo bekend zijn met deze branche, laten zien waarom we zo belangrijk zijn voor Nederland en onze economie. Deze campagne is niet bedoeld als protest, maar juist als supportive symbool, dat staat voor de eventbranche waar wij zo ontzettend veel van houden.”

Vele lokaties in het rood uitgelicht.

Concerten, festivals, bedrijfsevenementen en beurzen trekken jaarlijks tientallen miljoenen bezoekers naar Nederland, en is een van de katalysatoren van de Nederlandse economie. In deze campagne is gekozen voor de kleur rood, omdat die volgens de organisatoren staat voor de liefde voor en verbroedering van de evenementenbranche, voor de rode lijst van bedreigde industrie├źn en voor rood alarm voor een miljardenmarkt en tienduizenden banen die verloren dreigen te gaan.

Bron: sign.nl

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK