WordPress versie 5 met ingrijpend nieuwe ’tekstverwerker’

Veel grafische bedrijven gebruiken WordPress als basis voor hun website. Updaten van die basis was doorgaans een druk op de knop en de gebruiker merkte meestal weinig van de update, die ook vaak alleen onder de motorkap verbeteringen liet zien. Met de komende versie 5 verdwijnt de standaard tekstverwerker. De komst van Gutenberg in versie 5 zal de gehele opmaak van berichten en pagina’s ingrijpend veranderen. De meningen rondom Gutenberg zijn zeer verdeeld, maar feit is dat de ontwikkelaars deze weg onomkeerbaar zijn ingeslagen. Let dus straks goed op bij de update. Gebruikers die niet met Gutenberg aan de slag willen kunnen de ‘classic editor‘ downloaden. Deze wordt tot 31 december 2021 ondersteund.

Bron: LUIT.nl

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK