WordPress eenzaam aan de CMS top

Bijna veertig procent van de websites wereldwijd maakt gebruik van het opensource contentmanagementsysteem (CMS) WordPress. Het aantal sites met WordPress nam afgelopen jaar toe met 4,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau W3Techs.

Wordpress Marktaandeel
beeld, bron: W3Techs

De nummer 2 is opvallend: Shopify als CMS voor online winkels. Dit CMS heeft een flinke groei doorgemaakt van 1,9 in 2019 naar 3,2 procent nu. Uiteraard heeft corona invloed op de ontwikkeling van webshops gehad. In de top-5 lijst komt Magento (voor grotere webshops) echter niet voor.

WooCommerce (eigendom van het moederbedrijf van WordPress, AutoMattic) groeit dagelijks met 550 sites. Deze webshop module is een uitbreiding op WordPress.

Joomla en Drupal volgen op grotere afstand. Maar zeer opvallend is, dat 38,4 procent van de sites nog gewoon met de hand wordt bijgewerkt. Dus ‘platte’ HTML, JavaScript en CSS, zonder achterliggende database technologie als MySQL en de daarmee vaak verbonden taal PHP.

bron: W3Techs

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK