WordPress eenzaam aan de CMS top

Bijna veertig procent van de websites wereldwijd maakt gebruik van het opensource contentmanagementsysteem (CMS) WordPress. Het aantal sites met WordPress nam afgelopen jaar toe met 4,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau W3Techs.

Wordpress Marktaandeel
beeld, bron: W3Techs

De nummer 2 is opvallend: Shopify als CMS voor online winkels. Dit CMS heeft een flinke groei doorgemaakt van 1,9 in 2019 naar 3,2 procent nu. Uiteraard heeft corona invloed op de ontwikkeling van webshops gehad. In de top-5 lijst komt Magento (voor grotere webshops) echter niet voor.

WooCommerce (eigendom van het moederbedrijf van WordPress, AutoMattic) groeit dagelijks met 550 sites. Deze webshop module is een uitbreiding op WordPress.

Joomla en Drupal volgen op grotere afstand. Maar zeer opvallend is, dat 38,4 procent van de sites nog gewoon met de hand wordt bijgewerkt. Dus ‘platte’ HTML, JavaScript en CSS, zonder achterliggende database technologie als MySQL en de daarmee vaak verbonden taal PHP.

bron: W3Techs

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK