WeTransfer bereidt beursgang voor

De bekende ‘bestandstranportdienst’ WeTransfer heeft een recordjaar achter de rug. Het bedrijf heeft wereldwijd 87 miljoen gebruikers, waarvan ‘slechts’ 387.000 betalende gebruikers.

Wetransfer Prijzen
WeTransfer prijsmodel

De dienst is in basis gratis, adverteerders betalen voor de achtergrondcontent die gebruikers te zien krijgen bij het versturen van hun bestanden. De betaalde versies kennen twee varianten voor resp. 12 en 20 euro per maand. Daarvoor wordt de datalimiet verhoogd en krijg je opslag aangeboden. De gratis versie kan bestanden versturen tot een grootte van 2GB.

De omzet bedroeg afgelopen jaar ruim 100 miljoen euro, met een winstmarge van 30%. Het bedrijf zegt dat de afgelopen jaren de omzet steeds met double-digitcijfers is toegenomen.

Er worden bij de beursgang voor 160 miljoen euro nieuwe aandelen uitgegeven. Met de opbrengst hoopt WeTransfer overnames te kunnen doen om daarmee door te kunnen groeien.

Bron: landelijke media

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK