Gratis kaartje leidt tot verdeelde reacties

KVGO activiteit Print Pakt kondigde aan dat PostNL tijdens Print Pakt Live op de Dutch Design Week (21 – 30 oktober, Eindhoven) gratis kaartjes gaat versturen middels een minipostkantoor. Bezoekers kunnen daardoor de ansichtkaarten van de actie ‘Op de kaart’ ter plaatse adresseren, afstempelen en – gratis – op de oranje bus doen. Een leuke actie om het kaartje te promoten, zo lijkt het.

Echter, daar is niet iedereen het mee eens, zo blijkt uit reacties in de sociale media.

DM-specialist: Jeroen Balke: “De industrie, die de KVGO vertegenwoordigt, is letterlijk miljarden euro’s misgelopen door het totaal idiote prijsbeleid van PostNL de afgelopen 10 jaar. Een prijsbeleid dat er voor gezorgd heeft, dat de totale hoeveelheid post met 30 tot 40% is afgenomen. (vergelijk maar met landen waar de postzegel niet in prijs is verdubbeld de afgelopen 10 jaar.) En wie maakt er post? Precies, de grafische industrie. Maar nu gaat PostNL 3000 kaartjes gratis versturen, en zijn de grote helden Print Pakt.”

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK