Grafisch Nederland maakt wereldwijd indruk met postkaartenactie

Met de ‘Op de kaart’-actie stelde Print Pakt, een campagne op initiatief van het KVGO, drukkerijen in de gelegenheid hun visitekaartje af te geven door op 10×15 cm te laten zien wat er met bijzondere papiersoorten, speciale druktechnieken en opvallende inkten en folies bereikt kan worden.

De kaarten waren zeer geliefd bij de bezoekers aan Print Pakt Live tijdens Dutch Design Week in Eindhoven: meer dan 10.000 kaarten werden verzameld en mee naar huis genomen – ook om daar als inspiratiebron voor nieuwe ontwerpen en toepassingen te dienen.

Bovendien konden de kaarten ter plekke gratis worden verstuurd, dankzij een sponsoractie van PostNL. Voor veel jonge bezoekers bleek het schrijven van een postkaart een compleet nieuwe ervaring. Nadat zondagavond de laatste lichting was geschied, stond de teller op ruim 1.700 kaarten, die vaak binnen Nederland maar ook naar nog eens 42 landen wereldwijd zijn verstuurd: van België en Italië tot Japan en Australië, en van China en Colombia tot de VS en Rusland.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK