Benelux Primeur voor Smartphoto Wetteren: de eerste Renz Inline 500 Compact pons en bindautomaat

Smartphoto in Wetteren heeft de Benelux primeur voor de Nieuwe Renz Inline 500 Compact.

Deze pons en bindautomaat voor Ring Wire producties (kalenders, fotoboeken, schrijfblokken, brochures etc.), verhoogt de efficiency van de  Ring Wire productie aanzienlijk.

Met de nieuwe machine kan Smartphoto de doorloopsnelheid en de productiviteit aanzienlijk verhogen per mede- werker. Pons- en bindsnelheden tot 1.200-1.500 kalenders per uur zijn mogelijk.

De machine is uitgerust met de additionele Renz V2 450/4.0 Sorter. Deze unit zorgt ervoor dat de pagina-numeriek geprinte kalenders of brochures, fotoboek etc., vanaf een stapel worden gesorteerd en direkt aan de operateur worden overgegeven.
Deze legt de kalender, brochure of fotoboek etc., met eventueel nog een toevoeging, op de pons-unit, waarna de machine vervolgens volautomatisch ponst en bind, waarna het complete product via een stafelband gestuurd kan worden naar het verpakken en verzenden.

Door de inzet van de machine zal men tijdens het peak moment tijdens het kalenderseizoen, de productie-output significant verhogen, zonder dat men hiervoor extra capaciteit van mensen nodig heeft, wat nog een verdere “boost” zal geven aan het toch al toenemende volume voor gepersonaliseerde kalenders, fotoboeken, agenda’s etc.

De gehele machine wordt bedient door 1 persoon, die tot 1.200-1.500 producten per uur zou kunnen binden.
Door de eenvoudige wisselingen en instellingen kan in zeer korte tijd gewisseld worden van formaat en product.

De keuze van Smartphoto voor deze oplossing van Chr. Renz GmbH, komt voort, doordat de Fa. Renz als marktleidende fabrikant voor Ring Wire pons en bind- systemen en Ring Wire bind supplies, met vestigingen in Duitsland, UK, Australië, Argentinië, Brazilië, US, Turkije, Tsjechië, de juiste voorstellen voor automatisering, toegesneden op de wensen van Smartphoto, realiseerde.
Daarnaast was het zeer belangrijk dat de “business-unit Professionell” van Chr. Renz GmbH, de professionele gebruikers rechtstreeks adviseert, de oplossingen implementeert en voorziet van technisch service support, met een team dat hun basis in de Benelux heeft.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK