Wetenschappelijk voedselkeuzelogo ingevoerd

Nederland voert het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Voedselwaakhond Foodwatch is verheugd met dit nieuws na jarenlang campagnevoeren voor een onafhankelijk voedselkeuzelogo.

Foodwatch Nutriscore

“Consumenten kunnen hiermee in één oogopslag zien of de ene kant-en-klaar-maaltijd gezonder is dan de andere. Dit helpt mensen om gezonder te winkelen en dat is hard nodig met het grote aanbod ongezond voedsel en geniepige marketingtrucs die je allemaal in de supermarkten tegenkomt”, aldus campagneleider Frank Lindner.  

Het Nutri-Score-logo is het enige voedselkeuzelogo dat gebaseerd is op onafhankelijke wetenschap, dat kleurgecodeerd is en gebaseerd is op 100g/ml en niet op basis van door fabrikanten vastgestelde portiegrootte. Bovendien heeft de Nutri-Score de beste kans op een Europees verplicht logo. Voedselwaakhond Foodwatch wil dat het logo snel wettelijk verplicht wordt in alle Europese lidstaten, zodat Nutri-Score door alle Europese consumenten gebruikt kan worden.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK