Stora Enso na eerste kwartaal: focus op marge en kostenbeheer

De omzet daalde met 3% tot ruim 2,7 miljard euro. De EBIT daalde echter fors met maar liefst 53% tot 234 miljoen euro, komende vanaf 503 miljoen euro in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Stora Enso Q1 2023

Annica Bresky, president en CEO van Stora Enso, zei: “In de afgelopen twee jaar hebben we recordhoge resultaten geboekt en vooruitgang geboekt met onze groeiagenda op het gebied van hernieuwbare verpakkingen, duurzame bouwoplossingen en innovaties op het gebied van biomaterialen. Tegelijkertijd hebben we investeringsbeslissingen genomen om het concurrentievermogen van strategische activa te verbeteren en stappen gezet om de cycliciteit te verminderen door ons terug te trekken uit de papieractiviteiten.”

Het ondernemingsklimaat zal dit jaar naar verwachting aanzienlijk moeilijker worden voor al onze divisies. De vraag naar de meeste van onze producten is zwak of verzwakt en de marktonzekerheden houden aan. Tijdens het kwartaal hield de hoge inflatiedruk aan en wij hebben de productie ingekrompen om de voorraden te verminderen en ons aan te passen aan de heersende marktomstandigheden. Voor ons betekent dit een versterkte kostenbeheersing en een zorgvuldig beheer van de kapitaalallocatie.

Bron: website

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK