Canva versus Prindustry

Canva krijgt wereldwijd steeds meer bekendheid als ontwerptool. Hoe verhoudt deze design editor zich tot andere creatieve automatiseringssoftware, zoals die van Prindustry? (partner bijdrage)

Het grafisch ontwerpplatform Canva wint aan populariteit. Onder particulieren, maar ook steeds meer onder bedrijven. Zelfs op creatieve opleidingen wordt Canva inmiddels veelvuldig aangeboden. Prindustry CEO Ramon van Wingerden: “Eind 2021 boden we een stage aan aan een marketingstudente. Toen we haar vroegen naar haar kennis van Adobe-pakketten, keek ze ons vragend aan. Adobe wat? Ze had nog nooit van Adobe, InDesign of Illustrator gehoord. Op school geven ze les met Canva. Daarmee maken ze vooral design voor online publicaties, maar ook voor print.”

Verschillen design editors

Een ontwerptool is er in principe om visuele inhoud te creëren of aan te passen. Naast Canva of Adobe is er VistaCreate, PlaceIt, CHILI of PitchPrint. Elk met hun eigen voordelen voor allerlei soorten gebruikers. Verschillen zitten in de gebruiksvriendelijkheid en de mate van ontwerpvrijheid. Op creatief vlak zijn er verschillen in het aantal beschikbare sjablonen, stockfoto’s of videobewerking. Bij alle editors kun je een gratis proefperiode krijgen. Een betaald account varieert grofweg tussen de 10 tot 50 euro per maand, maar daarmee krijg je wel alle beschikbare creatieve mogelijkheden.

Verschil met Prindustry software

Wat is dan het verschil met de software van Prindustry? Ramon: “Een ontwerptool als Canva is een onderdeel binnen onze software. Wij integreren een online editor binnen een groter ecosysteem voor online communicatiebeheer. Met onze webportalen kun je communicatie beheren, creëren en bestellen. We koppelen momenteel vooral met de editors van CHILI en PitchPrint. De communicatie die je creëert, kun je in onze portal centraal beheren en (decentraal) bestellen. En vooral op dat onderdeel is onze software uniek. Wij bieden de gehele bestelflow voor drukwerk geautomatiseerd aan. De PDF kan direct naar de drukker van je keuze. Canva biedt tegenwoordig ook de mogelijkheid om te drukken, maar je weet niet bij wie. Bij ons kies je zelf welke drukkerij je aansluit. Bovendien hebben wij een persoonlijke klantenservice die voor je klaarstaat bij vragen. Een laatste verschil zijn alle koppelingen die wij aanbieden om het hele communicatieproces compleet te maken. Modules voor offertes, boekhouding, facturatie, budget of voorraad.”

Meer info en een webinar!

Personen 2 1

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK