De term ‘crossmedia’ bestaat nog steeds

Bij het Grafisch Lyceum Utrecht wordt de term gebruikt om een complete opleiding in dit vakgebied aan te bieden. De niveau 4 mbo-opleiding duurt 3 jaar. In een video worden geïnteresseerden meegenomen in de inhoud van deze opleiding.

Crossmedia ontstond nadat de term multimedia vooral bedoeld was om technisch gekoppelde processen bekend te maken. Processen waarbij databronnen werden gebruikt voor de afzonderlijke verwerking van print-, online- en audiovisuele producties. Crossmedia was de daarop volgende term die vooral in ons land de betekenis kreeg van ‘kruisbestuiving’, ofwel het samenwerkende- en vooral versterkende effect – qua marketing – wanneer mediakanalen met elkaar worden gebruikt in campagnes.

Meer informatie op de website van GLU

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK